Köszöntjük frissen felvett hallgatóinkat

Elsődleges fülek

A BME Építőmérnöki Kara köszönti a 2019/20-as tanévben alapképzésre és mesterképzésre felvett hallgatóit!

 

Mindenkinek szívből gratulálunk, és tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

 

A Kar az építőmérnöki képzéseket folytató intézmények közül idén is a legmagasabb ponthatárral vette fel diákjait. Külön öröm, hogy az átlagpontszám lényegesen magasabb, mint az előző években, megközelíti a 400 pontot. Többéves tapasztalat, hogy a középiskolában megalapozott tudásra szükség is van, ez a tudás a záloga annak, hogy hallgatóink mintatanterv szerint tudjanak haladni. A kiváló középiskolai eredményeket felmutató diákokat már az első félévben ösztöndíjjal támogatjuk. Az ösztöndíjra pályázni kell, ennek részletei ITT olvashatók.

 

Kérjük frissen felvett hallgatóinkat, hogy honlapunkon tájékozódjanak a mintatantervekről, és ismerkedjenek meg a Kar felépítésével, a tanszékekkel, a hallgatói életet segítő szervezetekkel, a Hallgatói Képviselettel és a Mentorgárdával.

 

A BME-ÉMK a hallgatói létszámot tekintve a legnépesebb az építőmérnököket képző alma materek közül. Az alapképzésre felvett több mint 200 hallgatót 7 tankörbe soroljuk, és már az első naptól kezdve mentorok és osztályfőnökök segítik őket, hogy az egyetemi életbe történő beilleszkedésük minél gördülékenyebb legyen.

 

2019. szeptember 6-án szeretettel várjuk új hallgatóinkat a BME összes elsőse számára rendezett közös évnyitóra.

 

Találkozzunk a Díszteremben szeptember 6-án fél 10-kor!

BME, Építőmérnöki Kar