Keresztféléves MSc képzés indul az Építőkaron!

Elsődleges fülek

Az Építőmérnöki Kar most először keresztféléven is elindítja mesterképzését az összes nyilvántartott szakán. A 2018 februárjában induló képzésre a jelentkezési eljárás feltételei a felvi.hu és az epito.bme.hu/msc-felveteli oldalakon találhatók. Az idei keresztféléves indításnál különösen figyelni kell a következő határidőkre:

Jelentkezési határidő: 2017. november 15.

Írásbeli felvételi vizsga: 2017. december 15.

A záróvizsgák január első hetében lesznek, hogy az okleveleket az oklevélfeltöltési határidő előtt ki lehessen állítani. Ennek érdekében kötelező:

  • a diploma leadási határidő szigorú betartása, hogy a bírálók a záróvizsga előtt el tudják bírálni a diplomamunkákat, és a bírálói kérdésekre felkészülni is legyen idő;
  • a diploma mellett felvett vizsgás tárgyak vizsgáinak záróvizsga előtti teljesítése (utóbbiakra a tanszékek több vizsgaalkalmat is biztosítanak).

A Kar azért döntött a mesterképzés keresztféléves indítása mellett, hogy több hallgatónak legyen lehetősége félév kihagyása nélkül csatlakozni a programhoz, például akik januárban záróvizsgáznak, vagy akik korábban szerezték BSc diplomájukat. A 2017 őszétől érvényes új MSc tanterv úgy lett kialakítva, hogy a tárgyaknak nincsenek előírt előkövetelményei, így a képzést egyaránt el lehet kezdeni a tanterv szerinti 1. vagy 2. szemeszterben is. Két alapozó tárgy, a Mérnöki elemzési módszerek és a Numerikus módszerek mind a két szemeszterben indulnak.